Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συνάντηση Εκπροσώπων των Ενεργών Πολιτών με τον Ευρωβουλευτή Κρίτων Αρσένη



Συνάντηση Εκπροσώπων  των Ενεργών Πολιτών  με τον Ευρωβουλευτή και νύν υποψήφιο Ευρωβουλευτή  Κρίτων Αρσένη στις  Σέρρες την  Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου galaxy.
        Εκπρόσωποι  των Ενεργών Πολιτών είχαν προγραμματισμένη  συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή Κρίτων Αρσένη στα πλαίσια της περιοδείας του στις Σέρρες. 
        Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού των Σερρών όπως και εκπρόσωποι άλλων Κινημάτων(ΑΝΤΙΤΑΠ, ΧΥΤΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ).




        Οι εκπρόσωποι των Ενεργών Πολιτών έκαναν μία αναλυτική ενημέρωση για το θέμα των ερευνών που γίνονται στο νομό Σερρών καθώς και για την γεωγραφία των ερευνητέων περιοχών και του παρέδωσαν  σε φάκελο όλο το υλικό έρευνας τους.
        Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε δήλωσε την αντίθεση του στην εξόρυξη χρυσού που δρομολογείτε σε κάθε περιοχή  και είναι αλληλέγγυος  με όλα τα κινήματα.         Πρότεινε δικτύωση όλων των κινημάτων.
Δίνει μάχη σε ένα συντηρητικό Ευρωκοινοβούλιο για νόμους προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των Πολιτών. Πιο συγκεκριμένα:
Στην νέα οδηγία για μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) είναι υποχρεωμένη για την έγκριση  να ληφθούν υπόψη και η συσωρευτικές επιπτώσεις. Αυτό είναι νόμος. Εάν δεν την λάβει υπόψη μπορείς να προσφύγεις στο Σ.Τ.Ε. η την Ε.Ε.
Αυτός που κάνει την Μ.Π.Ε έχει διοικητικές  επιπτώσεις( να του αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος εάν δεν είναι σωστή η Μ.Π.Ε.
Θα υπάρχει μία ιστοσελίδα σε κάθε χώρα που θα δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία από  τις Μ.Π.Ε. κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα.
Καταργήσανε την εξαίρεση που είχε από την νομοθεσία μια χώρα εάν ενέκρινε το έργο με νόμο( εάν ενέκρινες το έργο με νόμο δεν ήσουν υποχρεωμένος να σεβαστής την Μ.Π.Ε.  όπως έγινε  στα Ολυμπιακά έργα).
Τόνισε επίσης πως αυτές οι νομοθεσίες δεν είναι συγκλονιστικά τεράστια βήματα αλλά θαύματα σε ένα συντηρητικό ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου