Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα και Αντιπεριφερειάρχη Ν. Σερρών κ. Ιωάννη Μωϊσιάδη

      Την Πέμπτη 3 Απριλίου, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, μέλη των Ενεργών Πολιτών του Ν. Σερρών, συναντήθηκαν στο γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Μωϊσιάδη,  με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο  κ. Απ. Τζιτζικώστα.
     Στη συνάντηση, οι Ενεργοί Πολίτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις από την υφιστάμενη μεταλλευτική έρευνα και την πρόθεση εξόρυξης  χρυσού, καθώς και την επιθυμία τους, να σταματήσει άμεσα η υφιστάμενη μεταλλευτική έρευνα και να αποτραπεί το ενδεχόμενο της εξόρυξης.
      Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας , έδειξε να κατανοεί την εύλογη ανησυχία των πολιτών  και επισήμανε, πως και ο ίδιος προσωπικά ανησυχεί για τις επιπτώσεις που επιφυλάσσει  η εξόρυξη χρυσού, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την υγεία. Πρότεινε μάλιστα, όλοι μαζί συνεργαζόμενοι, Ενεργοί Πολίτες , Τοπική Αυτοδιοίκηση και  Περιφέρεια,  να στείλουμε προς την κυβέρνηση το μήνυμα, πως, επενδύσεις που είναι σε βάρος της υγείας, της κοινωνίας, και του περιβάλλοντος, δεν μπορεί να είναι αποδεκτές.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης  Σερρών κ. Ι. Μωϊσιάδης  από την πλευρά του τόνισε, πως όταν αναφερόμαστε σε προβλήματα υγείας, δεν πρέπει να έχουμε στο νου μας μόνο παθολογικά προβλήματα,  αλλά ακόμη και η διατάραξη, της ψυχικής γαλήνης των κατοίκων της περιοχής, θα πρέπει να λαμβάνεται ως ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν πρέπει από κανέναν να αγνοείται.
Να σημειωθεί ότι το ραντεβού  με τον κ. Τζιτζικώστα, είχε προγραμματιστεί μια μέρα νωρίτερα, όταν μέλη των ενεργών πολιτών είχαν συνάντηση  με τον  κ. Μωϊσιάδη,  προκειμένου να του επιδώσουν πρόσκληση, για την Ενημερωτική Εκδήλωση της  7ης  Απριλίου, με Θέμα : 
Εξόρυξή Χρυσού και Επιπτώσεις στην Υγεία το Περιβάλλον τη κοινωνία  και  την  Οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου