Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

5 Ιουνίου 2015 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. η 5η Ιουνίου από το 1972. 
Στόχος η ενημέρωση του κοινού ανά τον κόσμο, σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Είναι πεποίθηση όλων μας, ότι η ανάπτυξη δεν πρέπει να συνοδεύεται πάντα από αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και ακολούθως για τον άνθρωπο.
Η αειφόρος παραγωγή και κατανάλωση, καθίσταται επιτακτική και αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Η κάλυψη των φυσικών αναγκών της ανθρωπότητας, οφείλει να σέβεται την ποιότητα ζωής, να αποτρέπει την παραγωγή αποβλήτων και ρύπων, αλλά και να αποφεύγει κατά το δυνατόν, μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις σε βάρος του φυσικού χώρου. Αυτό άλλωστε, είναι και το θέμα του φετινού εορτασμού, «Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή» και το επίσημο σύνθημα «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή».
Αντίληψη δική μας (Των Ενεργών Πολιτών) είναι να προστατέψουμε και να θωρακίσουμε την περιοχή μας, από δραστηριότητες ολέθριες για το φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή. Αυτός ήταν και ο σκοπός της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις 25 Μαΐου στο Όρος Άγκιστρο.  Με την διοργάνωση δραστηριοτήτων στη φύση να ευαισθητοποιήσουμε και να προκαλέσουμε την εδραιώσει οικολογικής συνείδησης και παιδείας, όπως απαιτεί ο πολιτισμός μας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δυνατότητα ικανοποίησης των αναγκών αλλά και της ίδιας της ζωής των γενεών μας, του παρόντος και του μέλλοντος. Ναι, στην ομορφιά και την ζωτικής σημασίας αξία του Φυσικού περιβάλλοντος και  Όχι, στις μεταλλευτικές δραστηριότητες που οδηγούν στο μαρασμό του Φυσικού Κάλλους.  
Και να θυμόμαστε πως είμαστε περαστικοί από τον πλανήτη μας και όχι ιδιοκτήτες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου