Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Ενεργοί Πολίτες κατά της Εξόρυξης Χρυσού πήγαν στη Δ.Ε.Θ.

    Οι Ενεργοί Πολίτες κατά της εξόρυξης χρυσού και η Πρωτοβουλία Σερρών και Αγκίστρου, διατράνωσαν το μήνυμα της αντίθεσής τους στις προθέσεις εξόρυξης χρυσού σε μια μεγαλειώδη πορεία στη Δ.Ε.Θ την ημέρα των εγκαινίων της, στις 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00. Στην πορεία διαμαρτυρίας, ενάντια στις μεταλλευτικές έρευνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια του Δήμου Σιντικής και με απώτερη πρόθεση την εξόρυξη χρυσού, καθώς και σε περιοχές της Θράκης, του Κιλκίς, αλλά και την και την περαιτέρω συνέχιση της εξόρυξης στην Χαλκιδική, συμμετείχε πλήθος κόσμου και κοινωνικά κινήματα των παραπάνω περιοχών, ενώ, συγκινητικό ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου που ζητούσε να ενημερωθεί για το θέμα των εξορύξεων και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκφράζανε τους φόβους και τις ανησυχίες τους ακλουθώντας την πορεία διαμαρτυρίας. Παράλληλα,  κατά την διάρκεια της πορείας, διανέμονταν στους διερχόμενους φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό για τις επιπτώσεις της εξόρυξης στην υγεία μας, το περιβάλλον και την οικονομία του τόπου μας.
    Αφετηρία της πορείας ήταν η πλατεία της Αγίας Σοφίας και διαμέσου της οδού Καρόλου Ντηλ και της λεωφόρου Τσιμισκή, εν μέσω ομοβροντίας συνθημάτων κατά της εξόρυξης, όχι μόνο στις παραπάνω περιοχές αλλά πουθενά στον ελλαδικό χώρο, κατέληξε στη νότια είσοδο της Δ.Ε.Θ (από την πλευρά του Λευκού Πύργου), όπου και ειρηνικά ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία.
    Περίοπτη θέση είχαν τα δύο μεγάλα πανό: ΄΄ ΣΕΡΡΕΣ SOS, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ΄΄ και ΄΄ Η ΣΙΝΤΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ΄΄, καθώς και τα πανό της Πρωτοβουλίας Σερρών και Αγκίστρου, αλλά και των κινημάτων από την Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση, κεντρική και περιφερειακή διοίκηση της χώρας, το μήνυμα της ενότητας, της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα των κινημάτων κατά της εξόρυξης χρυσού, αλλά και το κλείσιμο των μεταλλείων, οπουδήποτε στην Ελλάδα.
    Το ζήτημα της εξόρυξης είναι σοβαρό και μας αφορά όλους !  Όλοι μαζί, ομόθυμα και ομόψυχα, καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε !
Ενημερώσου για τον τρόπο εξόρυξης χρυσού και τις επιπτώσεις στην υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία του τόπου μας !


                                                                 Ενεργοί Πολίτες Σερρών
                                                                    Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού






                                       
                            












  



                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου