Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Nτοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού ‘Σταγώνες', Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 8:00μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών

Η Πρωτοβουλία Σερρών ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού "Σταγώνες" – ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα’



Κάθε σταγόνα του νερού είναι πολύτιμη...Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε, που ζούμε, τι κάνουμε, όλοι εξαρτόμαστε απ' το νερό...
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με ξεκάθαρο προσανατολισμό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Ταξιδεύοντας σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Χανιά, Ασωπό και Βόλο, καταγράφοντας μαρτυρίες κατοίκων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του πολυτιμότερου αγαθού στη ζωή, η Νέλλη Ψαρρού και η δημιουργική της ομάδα μάς μεταφέρουν στην καρδιά ενός άγνωστου πολέμου ο οποίος έχει ξεκινήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη : την διεκδίκηση του νερού. « Αν ο πόλεμος έχει όπλα, χημικά, φυλακίσεις, αντίσταση, νίκες και ήττες, τότε ο πόλεμος για το νερό έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα πολύ πριν τα μνημόνια.» ( από συνέντευξη της Νέλλης Ψαρρού στην Εφημερίδα των Συντακτών, Ιαν. 2014)
 Οι Σταγώνες έκαναν πρεμιέρα στη Μεγάλη Παναγιά στις Σκουριές Χαλκιδικής τον Μάρτιο του 2014, προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Μάιο η ταινία διατίθεται ελεύθερα και προβάλεται σε όλη την Ελλάδα χωρίς αντίτιμο, με προβολές σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους, εκπαιδευτικές αίθουσες, συλλόγους κτλ.
 Στις Σέρρες θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ παρέα με την δημιουργό του Νέλλη Ψαρρού και μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 8:00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου