Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μετά το Δήμο Σιντικής και η Ηράκλεια λέει ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού ! ! !



     Μετά το Δήμο Σιντικής και ο Δήμος Ηράκλειας θέσπισε ψήφισμα ενάντια στην έρευνας και εξόρυξη χρυσού.       
     Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ηράκλειας στις 18 Μαρτίου μεταξύ των άλλων θεμάτων τέθηκε ως έκτακτο θέμα προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα της έρευνας και εξόρυξης  χρυσού στο Ν. Σερρών.
     Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και μέλη της πρωτοβουλίας ενάντια στην έρευνα και  εξόρυξη χρυσού, οι οποίοι με την σειρά τους ενημέρωσαν τους Δημοτικούς Συμβούλους, τόσο για την πρόθεση εξόρυξης χρυσού  καταθέτοντας στα πρακτικά του συμβουλίου τα σχετικά έγγραφα, όσο και για τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγεται η εξόρυξη χρυσού στην υγεία, στο περιβάλλον , την οικονομία και την κοινωνία.
    Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι εξέφρασαν  την αντίθεσή τους στην οποιαδήποτε έρευνα και εξόρυξη χρυσού. 
   Η συζήτηση για το θέμα έκλεισε με την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Κοτσακιαχίδη, ο οποίος αφού και αυτός εξέφρασε την αντίθεσή του,  πρότεινε τη σύσταση κοινής επιτροπής του Δήμου Ηράκλειας και του Δήμου Σιντικής  με την συμμετοχή και μελών της Πρωτοβουλίας .
    Απώτερος σκοπός της επιτροπής θα είναι η διεύρυνση  και η συμμετοχή και άλλων Δήμων  του Νομού μας καθώς και της Περιφέρειας με σκοπό να ασκηθεί πίεση προς την Πολιτεία ακόμη και με δικαστικές προσφυγές αν χρειαστεί, ώστε να ανακληθεί η άδειας της μεταλλευτικής έρευνας και ενδεχόμενης εξόρυξης χρυσού.
   Μετά και  την τοποθέτηση του Δημάρχου, ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε με το ψήφισμά του κατά της μεταλλευτικής έρευνας και την εξόρυξης χρυσού σε περιοχές του Ν. Σερρών.
   Ελπίζουμε και οι υπόλοιποι Δήμοι του Νομού μας να θεσπίσουν παρόμοια ψηφίσματα, για τον λόγο αυτό θα ακολουθήσει προσεχώς εκδήλωση ενημέρωσης στην πόλη των Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου