Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση ενημέρωσης για την εξόρυξη χρυσού και στο Αχλαδοχώρι



   Μια ακόμη εκδήλωση για τις συνέπειες από την εξόρυξη χρυσού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου στο ακριτικό Αχλαδοχώρι, από την Πρωτοβουλία των Ενεργών πολιτών. 
   Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός κατοίκων, τόσο του Αχλαδοχωρίου, όσο και των γειτονικών χωριών Καρυδοχωρίου και Καπνοφύτου.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μελαδίνης Θωμάς, ο οποίος για ακόμη μια φορά, παρουσίασε έγγραφα, που επιβεβαιώνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια του Δήμου Σιντικής, καθώς επίσης, αναφέρθηκε και στις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για την υγεία μας η εξόρυξη χρυσού και ο Χημικός μηχανικός κ. Καράμπελας Κωνσταντίνος, ο οποίος, αναλυτικά παρουσίασε τη μέθοδο εξόρυξης και τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.
   Μετά τις εισηγήσεις των κυρίων Μελαδίνη και Καράμπελα, ακολούθησε διάλογος με το παρευρισκόμενο κοινό, το οποίο, εξέφρασε έντονα, την ανησυχία και την αντίθεση του στην πρόθεση εξόρυξης χρυσού.
   Η εκδήλωση έκλεισε με δηλώσεις των κατοίκων, πως είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση και οποιαδήποτε  πρωτοβουλία, προκειμένου να εμποδίσουν την εξόρυξη χρυσού στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου