Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΩΠΟ ?

      Μετά από έντονη κινητικότητα κλιμακίου του Ι.Γ.Μ.Ε που παρατηρήθηκε στην βόρεια πλευρά του Χαρωπού, τον τελευταίο καιρό, έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, αφού η παρουσία των υπαλλήλων του Ι.Γ.Μ.Ε. συνδέθηκε –ευτυχώς λανθασμένα – με την συνέχιση της έρευνας για τα αποθέματα χρυσού που διενεργείται στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια του Δήμου Σιντικής. 
      Μέλη των Ενεργών Πολιτών Ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, κατόπιν επαφής με το κλιμάκιο του Ι.Γ.Μ.Ε. - που  έλαβε χώρα, μετά το πέρας της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου ¨ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ¨ στις 27 Ιουνίου 2014, με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου -, κλιμάκιο αποτελούμενο, τόσο από υπαλλήλους ερευνητές, καθώς και τον διευθυντή Ι.Γ.Μ.Ε. κ. Νικολάου Νικόλαο και τον προϊστάμενο της προκείμενης έρευνας που διενεργείται, λάβανε προφορικός, την διαβεβαίωση, ότι πρόκειται για έρευνα που σχετίζεται με την έρευνα του γεωθερμικού πεδίου στο Χαρωπό

      Έρευνα, ενταγμένη και χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ και ουδεμία σχέση έχει με την έρευνα για τα αποθέματα χρυσού που διενεργείται στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια η οποία, υπενθυμίζουμε, προσωρινά  έχει ανασταλεί, μετά την έκδοση  ψηφίσματος του Δήμου Σιντικής, το οποίο διατρανώνει την αντίθεσή του, τόσο στην περαιτέρω συνέχιση της έρευνας, όσο και στην ενδεχόμενη  πρόθεση εξόρυξης στο μέλλον. 
     Πέραν των διαβεβαιώσεων, συμφωνήθηκε, μετά το καλοκαίρι, οπότε και θα ξαναεπισκευτεί το κλιμάκιο του Ι.Γ.Μ.Ε. την περιοχή, να δρομολογηθεί εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την έρευνα και τα αποτελέσματα αυτής, για την ύπαρξη, αλλά και τα αποθέματα του γεωθερμικού πεδίου στο Χαρωπό. 
     Μετά την παραπάνω διαβεβαίωση, κόπασε η ανησυχία των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα γεννήθηκε η ελπίδα και η αισιοδοξία, πως η ανακάλυψη γεωθερμικού πεδίου στο Χαρωπό θα είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του θα αποτελέσει ένα δυνατό επιχείρημα ενάντια στην έρευνα και ενδεχόμενη πρόθεση εξόρυξης χρυσού.  Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε !            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου